Over deze website

Souvenir tante CÚcile

ovengedroogde (kers-) tomaatjes

Bouillabaise

Zalmtorentje

Scampi's met boursin en cognac

Scampi's op z'n indisch

PaŰlla (op de barbecue)

Lotte in prei

Tagliatelli met gedroogde boschampignons

Lasagne al forno

Lamscurry met yoghurt

Whisky - Roomijs dessert

Aardbeien met munt en vanille-ijs

Pasta met feta en tomaten

Pasta met aubergine, tomaten en geitenkaas

Curry van nieuwe aardappelen, gehakt en spinazie

naan-brood

Kip tikka massala en kidneybonen curry

Bladerdeeg gevuld met gehakt, trappist en peperkoek

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IngrediŰnten:
 
(voor 4 personen)
 
- 1 ajuin
- olijfolie
- 2 Ó 3 tomaten
- 3 kleine venkels
- peterselie
- tijm
- basilicum
- knoflook
- saffraan
- peper/zout
- 4 Ó 5 aardappelen
- blokjes groente- of visbouillon
- 500 gr. Ó 1 kg. zeevis: vaste soorten (Pieterman, zalm, zeewolf, zeeduivel, ...)
- rouille (te koop in potjes of in blik)
- stokbrood
 
Bron van dit recept: (bijna zeker) Rita Dewulf, nicht en hele goeie kok
Bouillabaise
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bereidingswijze:
 
De ajuin stoven, tomaten fijnsnijden (gepeld) en toevoegen samen met de venkel (in stukjes).
De aardappelen in plakjes even koken en dan toevoegen. Bouillonblokjes toevoegen.
 
De vis er ontpeld in stukken enkele minuten bijvoegen (erop).
 
1 liter water toevoegen en 15 minuten koken.
 
Enkele patatjes pletten om de soep te binden.
 
Serveren met rouille en stokbrood (in stukjes geroosterd)