Over deze website

Souvenir tante Cťcile

ovengedroogde (kers-) tomaatjes

Bouillabaise

Zalmtorentje

Scampi's met boursin en cognac

Scampi's op z'n indisch

PaŽlla (op de barbecue)

Lotte in prei

Tagliatelli met gedroogde boschampignons

Lasagne al forno

Lamscurry met yoghurt

Whisky - Roomijs dessert

Aardbeien met munt en vanille-ijs

Pasta met feta en tomaten

Pasta met aubergine, tomaten en geitenkaas

Curry van nieuwe aardappelen, gehakt en spinazie

naan-brood

Kip tikka massala en kidneybonen curry

Bladerdeeg gevuld met gehakt, trappist en peperkoek

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IngrediŽnten:
 
(voor vier tot zes personen)
 
250 gr. gehakt
125 gr. champignons
125 gr. prei
1 flesje donkere trappist
2 sneetjes peperkoek
2 pakjes met telkens 10 plakjes bladerdeeg
 
 
Bron van dit gerecht:
ontdekt ten huize van Jet en Serf
 
 
 
BLADERDEEG GEVULD MET
GEHAKT, TRAPPIST & PEPERKOEK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bereidingswijze:
 
Snijd de champignons zo fijn als mogelijk.
Doe hetzelfde met de prei.
 
Bak het gehakt in wat olie. Prak het met een vork
zodat het helemaal uiteenbrokkelt en mooi bruin wordt.
Doe het gehakt uit de pan.
 
Doe wat nieuwe olie in de pan en bak de prei en de champignons.
Voeg een goede geut bruine trappist bij (wij namen een 1/3 klein flesje)
Meng het gehakt erdoor en leg een tweetal sneetjes peperkoek op het geheel.
Laat een vijftal minuutjes sudderen met een deksel erop. Meng alles goed door elkaar.
 
Leg een hoopje van het vulsel op een plakje bladerdeeg. Vouw dicht zodat je een driehoekige flap krijgt.
Druk de randjes (eventueel met wat water) goed tegen elkaar.
Smeer de bovenkant van de bladerdeeghapjes in met wat eigeel.
 
Bakken gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200į.
 
Is lekker in combinatie met een slaatje (bvb. caesar-salad met aangepaste dressing en croutons).
 
TIP:
je kan dit gerecht ook maken in kleinere plakjes bladerdeeg en het aanbieden als een aperitiefhapje.