Iedereen muzikant     

Vorming eigentijdse muzische muziekexpressie
                                                 
Een muziekworkshop voor mensen die zelf voor een groep kinderen en jongeren muzische muzikale activiteiten willen plannen.
Sommigen ondervinden een zekere schroom om muzikale activiteiten te ontplooien omdat ze geen muzikale opleiding hebben genoten of zich niet zo zeker in die materie thuis voelen.
Iedereen kan op een manier muziekplezier doorgeven.
De ene zingt graag, de andere kan de handen niet stil houden als er op iets geroffeld kan worden en de meeste mensen houden ervan naar muziek te luisteren.
In de workshop wordt gewerkt met een speciaal ontwikkelde CD waarmee verschillende sessies muziekbeleving kunnen doorgegeven worden op een speelse wijze.
Fernand Buyls, actief in de denktanks van meerdere kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties (Vlaamse Vereniging van Jeugddiensten, Artforum, De Veerman, VCOK) en die zelf al meer dan twintig jaar voor en met kinderen muziek speelt (Stekelbees, De Crèche Band, Jeugd en Muziek, Jeugd en Dans, Danskant) stelde een gids CD samen waarmee verschillende muzieksessies kunnen gegeven worden aan de allerkleinsten, kinderen en jongeren.
De workshop omvat luisteren, improvisatie, effect, klank, ritme, melodie, samenspel, harmonie, contrapunt, chaos en energie.

Alle materialen, muziekinstrumenten en geluidsinstallatie worden door 0p(Slag en Tijd) meegebracht.
De workshop wordt op een dagdeel van 2U30 gegeven.

Praktisch: een ruim lokaal
               aansluiting 220V/10A
               een tafel en het aantal stoelen voor de deelnemers 
Uitkoopsom: 250 €  vervoerskosten: 0,34 € / km vanuit Gent   
_________________________________________________________________________________________
Veelal, na voorstellingen en workshops, wordt de vraag gesteld om muziekmateriaal voor te stellen  dat door leerkrachten zelf te gebruiken is in de klassen.
In samenwerking met de muziekgroothandel “ THOMA OKAZE “ die de levering en garantie verzorgt werden twee muziekinstrumentenpakketten samengesteld die de nodige tools aanreiken om met kinderen en jongeren zelf muzikaal aan de slag te gaan.
De muziekinstrumenten zijn op degelijkheid, klank en veiligheid getest zodat ze de doelgroepen ruimschoots langdurend kunnen doorstaan.
De selectie is ook gebeurd op basis van de muzische vaardigheden en kennis die leerkrachten ermee kunnen aangeven.
Op( Slag en Tijd ) heeft twee mappen met CD met elk twaalf thema’s ontwikkeld die als leidraad kunnen dienen om met verschillende leeftijdsgroepen op een speelse wijze te musiceren.


Pakket A: “ DRUMMERS DOEN DANSEN “   mondiaal percussie pakket
Djembe, conga, snare drum, darboukas, cajon, gong 15", cowbells, tambourines, claves, finger cymbals,
maracas, oak sticks heavy, grote opbergzak, map met CD en twaalf verschillende mondiale persuasieve melodische muziek sessies en nog veel meer.
TOTAAL 1490€            

PAKKET B: “ RHYTHM EN RIJM “               pop en rock muziekpakket
Yamaha dd-65 elektronisch drumstel, cowbells, tamboerijnen, maracas, claves, oak sticks, map met CD en twaalf verschillende ritmische melodische muziek sessies en nog veel meer.
TOTAAL: 750€            
De exacte offerte met de totale lijst van de instrumenten wordt na verzoek naar U toegestuurd.
                                    
Fernand Buyls   Hogekouterstraat 63  9030 Mariakerke ( Gent)    Gsm  : 0478  49 31 36  
E-mail: opslagentijd@telenet.be            Website: http://users.telenet.be/opslagentijd