Pieterjan Herrebout
H3 Eindexamen Orgel
Kadens - SAMW Diksmuide

Vrijdag 22 mei 2015 om 17u30
Sint-Niklaaskerk Diksmuide

Pieterjan bedankt de talrijke toehoorders, die door hun aanwezigheid hun sympathie en steun voor hem hebben laten blijken. In het speciaal bedankt Pieterjan
de Koninklijke Harmonie De Woudfanfare.

Pieterjan Herrebout aan het Loncke-orgel van de Sint-Andreaskerk te Woumen, op 9 mei 2014 tijdens een auditie van Kadens (toen nog genaamd SAMW Diksmuide).

 

Pieterjan Herrebout (°1997)
studeerde in juni 2015 af aan Kadens, toen nog genaamd Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Diksmuide.
 
Hij volgde les orgel bij Dhr. Steven Verplancke en slagwerk bij Mevr. Astrid Lecluyse, beide in afdeling Hogere 3, optie A (instrument).

Pieterjan is actief in de Koninklijke Harmonie De Woudfanfare Houthulst als percussionist van de harmonie en het trommelkorps.

Hij speelt eveneens slagwerk in De Speelschare, het jeugdorkest verbonden aan het Sint-Aloysiuscollege Diksmuide. Met dit orkest speelde hij op zaterdag 24 oktober 2015 als solist tijdens het jaarlijks concert Musica Festiva in CC Het Kruispunt te Diksmuide.

Pieterjan is ook de drummer van de Diksmuidse rock band MK Ultra.

Op dit moment volgt Pieterjan als leerling-officier de opleiding Polytechniek (academisch diploma burgerlijk ingenieur) aan de Koninklijke Militaire School te Brussel. Daar is hij eerste percussionist bij de RMA Music Band.

 

Programma van het orgelrecital

Prelude in G Major, BWV 568
Johann Sebastian Bach
(°1685-†1750)

Grosser Gott, wir loben Dich
Ignaz Franz (°1719-†1790)
Samen met de Koninklijke Harmonie
De Woudfanfare Houthulst


Prière à Notre Dame
Léon Boëllmann (°1862-†1897)

Creator alme siderum
Jacques-Nicolas Lemmens
(°1823-†1881)

Toccatella
Jan Van Landeghem (°1954)

 

Pieterjan Herrebout aan het Loncke-orgel van de Sint-Niklaas- en Sint-Katharinakerk te Pervijze, op 25 april 2014 in het voorprogramma van het concert van Trio Inedito met Jan Van den Borre.

 

Het Loncke-orgel in de Sint-Niklaaskerk

Pieterjan Herrebout speelde op het Loncke-orgel van de Sint-Niklaaskerk te Diksmuide op 8 november 2014 in het voorprogramma van het concert van organist Firmin Decerf met het Toet Ensemble en de Ypres Salient Singers.

 

Het huidige orgel in de Sint-Niklaaskerk te Diksmuide werd in 1966 gebouwd door de firma Jos. Loncke & Zonen uit Esen. Het werd gerestaureerd in 1996-1997 door Jan Lapon uit Diksmuide.

Het orgel heeft twee identieke speeltafels, één in het oxaal bij het orgel zelf en één in het schip.

Het orgel heeft drie manualen (Hoofdwerk, Rugpositief en Zwelwerk met tremulant) en een pedaal van twee en een half octaaf. Er zijn vijftig registers en meer dan drieduizend vijfhonderd pijpen. Meerdere combinaties zijn mogelijk dankzij een groot aantal koppelingen en octaafkoppelingen.

 

Koninklijke Harmonie De Woudfanfare Houthulst

Pieterjan speelde het religieuze werk Grosser Gott, wir loben Dich van Ignaz Franz samen met de Koninklijke Harmonie De Woudfanfare Houthulst.

Pieterjan speelt zelf ook slagwerk in deze harmonie en is ook lid van het trommelkorps. Ook Pieterjans broer, zus en ouders zijn spelend lid van De Woudfanfare.

De vaste dirigent van De Woudfanfare is Dhr. Peter Peeters. De instructeur van het trommelkorps is Dhr. Frans Degryse. De Woudfanfare heeft ook een jeugdorkest, dit wordt geleid door Mevr. Bianca Vandemaele. Meer informatie over De Woudfanfare bij de secretaris, Dhr. Eric Beauprez.

 

Pieterjan en zijn leraar Dhr. Steven Verplancke aan het Loncke-orgel van de Sint-Petruskerk te Esen op 4 november 2012, ter voorbereiding van het voorprogramma van het concert van Solisten & projectorkest o.l.v. Sigiswald Kuijken.

Het orgelrecital van Pieterjan kaderde in de reeks Bravo!! Eindprojecten 2015
van de SAMW Diksmuide, nu genaamd Kadens.
 

 
Wijzigingen voorbehouden - © 2015-2016 SJ Creative Design