Radiofictie01

2016
Peacocks &
Bitches

Peacocks & Bitches is een fictiestuk gebaseerd op het scenario van Valentin Beyer en Celina Kenens. De uitwerking is van Michiel Sanen, Nele Dierick, en mijzelf.
Verhaal: Een jong koppel gaat kamperen in de Ardennen tot ze verrast worden door een ruimteschip. Als de verschijning van aliens nog niet genoeg is dwingen ze het koppel om een wens te maken voor de hele mensheid.

1/2

Klik!
Klik voor volgende

2016
Macharius

Dit werk wordt normaal gezien beluisterd op 3 oude bandopnemers. Het is radiofictie dat volledig solo gemaakt is van scenario tot bruitage.
Verhaal: Een oude bejaarde man heeft heel zijn leven als monteur voor VRT gewerkt. Tijdens zijn werk werd hij verliefd op één van de stemmen die hij moest knippen. Nu op oudere leeftijd monteert hij nog steeds aan de vrouw haar stem om zo gesprekken te voeren met haar.

2/2

Klik!
Klik voor volgende

Podcast02


Uur
Obscuur

Uur Obscuur is een lopende podcast op de Brusselse Studentenradio XL Air. Onze slagzin is: 'Muziek waarvoor uw ma uw kamer binnenstormt. Beluisterd, soms besproken & heel soms uitgediept.' Het is een zoektocht naar alternatieve vormen van radio. Tweewekelijks zetten we een nieuwe aflevering online op onze mixcloud.


Presentatie03

2016
Bruzz

Je kan me altijd vinden om een praatje te doen achter de micro. Zo ook bij Brusselse stadsradio Bruzz! Elke woensdagavond hoor je mij aan het werk als host. Ik rijg de fijne programma's CaresDeeply, Le Pacifique en ABBota aan elkaar.

1/2

Klik!
Klik voor volgende

2016
Klinkklaar
voor
franstaligen

Ook voice overs zijn geen probleem. Zoek je een stem voor je jingle? Moet er een personage worden ingesproken of oefeningen voor een leerboek? Ik leen mijn stem er graag aan. Zo ook voor dit boek van Bernadette Timmermans. Voor haar versie van het boek Klinkklaar voor franstaligen heb ik een deel van de oefeningen ingesproken.

2/2

Klik!
Klik voor volgende

Documentaire04

2015
Zenboeddhisme
Halle

In de kelder van de Colruyt villa in Halle -waar je het niet zou verwachten- vind je een Zen Dojo. Met Microfoon onder de arm ging ik deze Zenboeddhisten bezoeken. Wat is Zenboeddhisme? Hoe doe je het en waarom doen mensen het? Ook pik ik in op de persoonlijkheden van de mensen die deze dojo in goede zenbanen leiden.

1/2


Klik!
Klik voor volgende

2017
Doelloze
Natuur

Op een boogscheut van de koeltorens van Doel vind je Ouden Doel. Een gehucht, een vergeten restant van de slag om Doel. Hier wonen ex-Doelenaars en mensen van de streek. Na het schrijnend verhaal van het dorp dat weg moet omwille van havenuitbreidingen moeten de inwoners van Ouden Doel ook wijken. Zij op hun beurt voor natuur. We volgen één boerengezin dat verhuist met al hun hebben en houden.

2/2


Klik!
Klik voor volgende

Over/Contact05

1992
Niels
Van
Duyse

Over
Hallo! Ik ben Niels, de man achter deze website. Ik ben een 25-jarige maker van geluid. Met mijn stem. Met anderen hun stem of zelfs zonder stem. Voor alle vragen en gesprekken over geluid kan je bij mij terecht. Als je mij in het echt wil treffen raad ik je aan om een kijkje te nemen in Brussel. Als je niet in Brussel geraakt, geen paniek! Contacteer me via de info die je hiernaast vindt. Tot hoors.

Contact
E-mail:   nielsvanduyse(at)hotmail(dot)com
GSM:     04/70 66 06 72
Post(duiven):     Arteveldestraat 72
                         1000 Brussel