Artisjokbodems met Zalm en Garnalen
Ingrediënten:
- 80 gram gerookte zalm
- 8 artisjokbodems
- azijn
- 16 grote garnalen
- 2 dl visfumet
- 2 eiwitten
- 0,2 dl slagroom
- suiker
- 2 dl wijn
- 3 blaadjes gelatine
- 20 gr geraspte mierikswortel
- zout
Bereiding:
- Laat de artisjokbodems een uur marineren in olie met azijn.
- Laat ze goed uitlekken.
- Snij de zalm in kleine brunoise.
- Meng de geraspte mierikswortel met de room en de zalm.
- Doe er een snufje suiker bij en wat zout.
- Vul de artisjokbodems met dit mengsel.
- Laat de visfumet samen met de wijn tot de helft inkoken.
- Klaar hem met eiwit.
- Week de blaadjes gelatine in koud water en los ze dan op in de visfumet.
- Leg enkele garnalen op de artisjokbodems en zet ze koud weg.
- Als de gelei bijna koud is trekken we de artisjokbodems twee keer door de gelei.
- Serveer goed koud.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer