Aspic van Zalm
Ingrediënten:
- 200 gram zalm
- 1 liter visfumet
- 13 blaadjes gelatine
- 100 gram grote garnalen
- 1 ei
- 8 zwarte olijven
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 eetlepel azijn
- peper, zout
Bereiding:
- Leg de zalm in een pannetje.
- Bedek hem met water, voeg tijm, laurier en azijn toe, en ook peper en zout.
- Breng het aan de kook en laat tien minuten pocheren.
- Laat de vis in het vocht afkoelen.
- Kook het ei in tien minuten hard en laat het afkoelen.
- Klaar de visbouillon, week de gelatine in water en los ze op in de hete visbouillon.
- Laat afkoelen.
- Zet een aspic vorm koud weg en als de gelei is afgekoeld, giet dan een bodem gelei in de vorm.
- Laat deze in de koelkast opstijven.
- Als dit gebeurd is woedt de bodem versierd.
- Leg de garnalen in een kring op de gelei, evenals de in juliënne gesneden zwarte olijven.
- Bedek het geheel met schijfjes ei en bedek weer met gelei.
- Laat weer opstijven.
- Hierna bijvullen met de helft van de zalm, aanvullen met gelei, dan weer de rest van de zalm en weer gelei.
- Zet de aspic een uur in de koelkast.
- Vlak voor het serveren de vorm in warm water dopen en de aspic op de serveerschaal storetn.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer