Champignons gevuld met Ham
Ingrediënten:
- 4 grote champignons
- 60 gram boter
- 100 gram gekookte ham
- 10 gram gele paprika
- 10 gram groene paprika
- 10 gram rode paprika
- citroensap
- peper, zout
- 3 blaadjes gelatine
- 1,5 dl droge witte wijn
Bereiding:
- Ontdoe alle paprika`s zorgvuldig van pitjes en snij ze in fijne brunoise en meng dooreen.
- Maal de ham in de mixer fijn.
- Druk ze daarna door een zeef en meng ze met 40 gram zachtgeroerde boter, die op smaak gebracht is met peper en zout.
- Haal de stelen van de champignons, was de hoeden en laat ze in de rest van de boter zachtjes gaar stoven met de deksel op de pan.
- Laat ze in hun vocht afkoelen.
- Laat ze uitlekken en vul ze met hammousse.
- Strooi hierover wat van het mengsel van de verschillende pepers, druk het wat in de mousse vast en zet ze in de koelkast.
- Breng de wijn aan de kook.
- Week de gelatine in wat water.
- Knijp de blaadjes uit en los ze op in de hete wijn.
- Laat afkoelen.
- Haal de champignons twee keer door de gelei en zet ze weer in de koelkast tot vlak voor het serveren.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer