Cocktail met Zeevruchten
Ingrediënten:
- 1/2 kilo mosselen
- 1/2 kilo kokkels
- 75 gram garnalen
- 75 gram krabvlees
- peterselie
- 1/2 eetlepel cognac
- 1 dl slagroom
- 1 ui
- zout, peper
- laurier
- tomatenpuree
- tijm
Bereiding:
- Maak de ui schoon, snij ze in schijven en leg ze in een grote pan.
- Voeg twee glazen water er bij, wat laurier, tijm en peterseliestelen.
- Laat 20 minuten zachtjes koken.
- Zeef de bouillon.
- Maak de mosselen en de kokkels schoon en leg ze in de bouillon.
- Kook ze op hoog vuur onder af en toe schudden totdat de schelpen open zijn.
- Haal ze uit de bouillon en haal de mosselen en kokkels uit hun schelpen.
- Laat ze afkoelen.
- Zeef het vocht en houd dit apart.
- Doe twee eetlepels tomatenpuree in een kom.
- Voeg de cognac erbij.
- Voeg dan langzaam onder flink kloppen zoals bij een mayonaise de slagroom toe.
- Voeg nog enkele lepels van het kookvocht toe.
- Meng er wat zout bij en overvloedig peper.
- Kloppen tot de saus zeer goed gemengd is
- Hak de peterselie fijn.
- Meng mosselen, kokkels, krabvlees en garnalen.
- Vul hiermee de coupes.
- Schenk er wat saus over en bestrooi met gehakte peterselie.
- Zet de coupes in de koelkast tot vlak voor het serveren.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer