Langoustine Cocktail
Ingrediënten:
- 1 langouste
- tabascosaus
- 3 liter courtbouillon
- citroensap
- 2 dl mayonaise
- 1 krop sla
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1 dl slagroom
- 0,2 dl cognac
- 8 dunne gekookte asperges
Bereiding:
- Kook de langouste 20 minuten in de courtbouillon.
- Als hij is afgekoeld, snijdt U er vier mooie schijfjes af en snijdt de rest in blokjes
- Doe het vlees in een kom en schenk er de cognac over.
- Laat enkele uren in de koelkast marineren.
- Meng de mayonaise en de ketchup.
- Klop de slagroom stijf en roer deze ook voorzichtig door de mayonaise.
- Voeg er ook wat cognac van de marinade bij, wat tabascosaus en citroensap.
- Was de sla.
- Snij het hart in fijne reepjes
- Leg in elke coupe wat sla, voeg wat langouste toe, schenk er wat saus over en garneer met een schijfje langouste en een paar aspergepunten.
- Serveer koel. Geef er geroosterd brood en boter bij.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer