Cocktail van Scampi met Avocado
Ingrediënten:
- 8 scampi`s
- 1/2 liter courtbouillon
- 2 avocado`s
- 2 eetlepels jenever
- tabascosaus
- 1/2 komkommer
- zout, peper
- paprikapoeder
- cayennepeper
- 2 dl mayonaise
Bereiding:
- Pocheerde scampi`s 6 minuten in de courtbouillon.
- Haal ze er uit en laat ze afkoelen.
- Breng de mayonaise op smaak met wat paprikapoeder en cayennepeper bij.
- Schil de komkommer en haal er het zaad uit.
- Rasp de komkommer tot moes.
- Doe er wat zout over en leg het in een zeef om uit te lekken.
- Snij de avocado`s in de lengte doormidden, haal de pitten er uit en snij balletjes uit het vlees.
- Als de komkommer goed is uitgelekt persen we ze nog even droog en mengen ze door de mayonaise.
- Pel de afgekoelde scampi en snij ze in stukjes.
- Meng ze met de avocadoballetjes, doe er een theelepeltje tabascosaus over en laat dit marineren.
- Meng de mayonaise door het scampimengsel.
- Verdeel het over vier coupes, strooi er paprikapoeder over en serveer het koel.
- Geef er geroosterd brood met boter bij.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer