Cocktail van Zeevruchten met Walnoten
Ingrediënten:
- 1 blikje tonijn in olie
- 1 grapefruit 1 blikje rose zalm
- 0,2 dl cognac
- 100 gram garnalen
- zout,peper
- 16 mosselen
- paprikapoeder
- 1 blikje ansjovisfilets
- 4 blaadjes sla
- 70 gram gepelde walnoten
- 3 dl mayonaise
Bereiding:
- Maak de mosselen schoon en leg ze in een grote pan. Doe flink peper over en kook ze op hoog vuur totdat ze open zijn.
- Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
- Snij de grapefruit doormidden en haal er de partjes uit.
- Open de blikjes tonijn en zalm, laat de vis uitlekken en snij ze in kleine stukjes.
- Als de mosselen wat afgekoeld zijn, halen we ze uit hun schelpen en laten ze in het mosselvocht afkoelen.
- Snij de grapefruit in kleine stukjes.
- Doe hetzelfde met de ansjovisfilets.
- Houdt 4 hele walnoten apart voor garnering en hak de rest van de walnoten grof.
- Meng de mayonaise en de cognac.
- Doe alles, voeg er de gehakte walnoten bij en breng op smaak met zout en peper.
- Doe er ook wat paprikapoeder bij.
- Voeg de mayonaise toe en meng zeer zorgvuldig.
- Was en droog de slablaadjes.
- Leg in elke coupe een slablaadje, schep er wat van het mengsel bij en leg er een hele walnoot bovenop.
- Bewaar in de koelkast tot vlak voor het serveren.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer