Eendeborst met Ananas
Ingredinten:
- 4 halve gezouten amandelen
- 1/2 schijf ananas
- madera gelei
- 50 gram ganzeleverpastei
- 1 eend
- 0,1 dl slagroom
Bereiding:
- Snij de borsten van de eend en sauteer ze in 15 minuten gaar.
- Gebruik de rest van de eend om een liter wildbouillon te maken.
- Reduceer deze tot de helft. Voeg er een scheut madera bij en 8 blaadjes in water geweekte gelatine.
- Verdeel de eendeborsten in vier mooie gelijke stukken.
- Meng de ganzeleverpastei met de slagroom tot een crme.
- Spuit deze met een niet gekartelde dunne spuit op de eendeborsten.
- Snij de halve schijf ananas in vieren.
- Leg op elk stuk borst een stukje ananas en daarop een halve amandel.
- Trek het twee keer door de maderagelei.
- Giet de rest van de gelei in een platte schaal.
- Als de gelei gestold is snijden we hem in mooie reepjes en leggen op het bord, rondom de eendeborst, wat stukjes gelei.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer