Geglaceerde Zeetong
Ingrediënten:
- 4 tongfilets
- 1 ei
- 1/4 liter witte wijn
- 1 sjalotje
- 40 gram boter
- 30 gram bloem
- 2,5 dl visfumet
- 1 citroen
- 5 blaadjes gelatine
- zout, peper
- 3 eetlepels slagroom
- 4 zwarte olijven
Bereiding:
- Week 4 blaadjes gelatine in wat water en los ze op in de visfumet.
- Laat deze afkoelen.
- Maak van 30 gram boter en de bloem een blanke roux en laat deze afkoelen.
- Sla de visfilets met de vlakke kant van een mes een beetje plat en vouw ze dubbel, met de velkant naar buiten.
- Hak het sjalotje fijn.
- Beboter een schaal die in de oven kan, doe er wat zout en peper in, voeg er het sjalotje bij.
- Leg er dan de filets in, voeg twee eetlepels slagroom toe en de wijn, breng het aan de kook en zet het dan 7 minuten in een oven van 200 graden C.
- Haal de filets meteen uit het vocht en laat ze afkoelen.
- Giet het vocht bij de roux en maak een gladde saus.
- Laat deze 15 minuten koken op zacht vuur.
- Week het overgebleven blaadje gelatine in wat water en los het op in de saus.
- Meng een eidooier met een eetlepel slagroom en voeg deze, van het vuur af, bij de saus
- Laat ze afkoelen totdat ze de gewenste dikte heeft. Bestrijk er dan de tongfilets mee en zet deze in de koelkast, zodat de saus opstijft.
- Snij de olijven in plakjes. Versier de tongfilets met plakjes olijf.
- Schenk er dan voorzichtig gelatine over en zet ze weer in de koelkast.
- Laat de overgebleven gelei stijf worden en snij deze.
- Snij de citroen in schijfjes.
- Leg de filets op de serveerschaal. Leg er de gesneden gelei tussen en een partje citroen.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer