Exotische Salade van Scampi
Ingrediënten:
- 8 scampi`s
- 1/2 liter courtbouillon
- 150 gram rijst
- 1/2 komkommer
- 1 sinaasappel
- 1 grapefruit
- kerrie
- 100 gram champignons
- 1 citroen
- 1,5 dl mayonaise
Bereiding:
- Pocheer de scampi`s gedurende 6 minuten in de courtbouillon.
- Kook de rijst.
- Voeg een theelepel kerrie bij de mayonaise.
- Schil de komkommer, haal er de pitjes uit en snij het vlees in kleine blokjes.
- Was de champignons en snij ze in dunne plakjes.
- Zet ze in water en voeg wat citroensap toe.
- Schil de sinaasappel, haal de partjes uit de velletjes en snij ze in blokjes.
- Snij de grapefruit doormidden. Haal er de partjes uit en snij ook deze klein.
- Pel de scampi`s en snij ze in stukjes.
- Meng in een kom de scampi, grapefruit, sinaasappel, komkommmer en uitgelekte champignons.
- Meng een deel van de mayonaise voorzichtig door de rest.
- Deponeer de afgekoelde rijst in een ring op de serveerschaal.
- Leg in het midden de salade, schenk er de rest van de mayonaise over en serveer.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer