Cocktail van Kip Belmont
Ingrediënten:
- 250 gram gekookte kipfilet
- 2 perziken
- 1/2 rode paprika
- 1 sjalotje
- 1/2 citroen
- gemberpoeder
- 1/2 dl mayonaise
- 1 selderijstengel
- mosterdpoeder
- paprikapoeder
- 2 eetlepels geklopte slagroom
- zout, peper
Bereiding:
- Schrik de perziken in kokend water en pel ze.
- Snij ze in stukjes.
- Pers de citroen uit en sprenkel het sap over de perziken.
- Snipper een gedeelte van de selderij en voeg het bij de perziken.
- Hak het sjalotje zeer fijn, voeg er wat gemberpoeder en mosterdpoeder bij.
- Voeg dit bij de perziken, voeg wat zout toe, meng voorzichtig en laat het een kwartier staan.
- Snij het kipvlees klein en meng het voorzichtig onder de rest.
- Roer de slagroom door de mayonaise
- Haal de pitjes en de witte randen uit de paprika en snij de paprika in zeer dunne reepjes.
- Meng de mayonaise voorzichtig door het kipmengsel.
- Zet het koud weg tot aan het gebruik.
- Vul dan de coupes met het mengsel, leg er wat paprika bovenop en bestuif nog met wat paprikapoeder.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer