Cocktail van Komkommer met Gruyère
Ingrediënten:
- 1 komkommer
- 100 gram garnalen
- 100 gram gruyè-rekaas
- 1 krop sla
- 1 dl mayonaise
- 1 dl yoghurt
- 1 theelepel suiker
- 1 citroen
- tomatenketchup
- dille
- zout, peper
Bereiding:
- Schil de komkommer en haal er balletjes uit.
- Bestrooi deze met peper en zout en leg ze een uurtje op een vergiet, zodat het vocht eruit loopt.
- Meng intussen de yoghurt en de mayonaise, onder toevoeging van de suiker en het sap van de citroen.
- Breng de saus op smaak met een flinke scheut tomatenketchup, wat dille, zout en peper.
- Leg in de coupes een blaadje sla en daarop de balletjes komkommer en de garnalen.
- Snij de gruyè,rekaas in kleine stukjes en leg deze ook in de coupes.
- Schenk er een lepeltje saus over en serveer de cocktail met vers stokbrood en boter.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer