Cocktail van Haring Louise
Ingrediënten:
- 2 maatjesharingen
- peterselie
- 3 tomaten
- azijn
- 2 augurken
- mosterdzaad
- 1 appel
- olijfolie
- 2 uien
- mosterd
- 1 ei
- suiker
- zout, peper
- paprikapoeder
- jeneverbessen
- laurier
- kruidnagel
Bereiding:
- Maak de dag van te voren een marinade van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, 1/2 theelepel mosterd, 1/2 theelepel suiker, wat zout, peper, 3 jeneverbessen, 1/2 theelepel mosterdzaad, 1 laurierblad en 2 kruidnagels.
- Laat de marinade een nacht trekken en zeef ze voor gebruik.
- Maak de haringen schoon en snij de filets in reepjes van 1/2 cm.
- Maak van de tomaten concassee.
- Snij nu ook de appels, augurken en uien in snippertjes.
- Sprenkel wat azijn over de appels
- Meng alles, voeg er de marinade bij en zet in de koelkast.
- Af en toe omscheppen, zodat de marinade overal goed doordringt.
- Verdeel de salade over de coupes, garneer met een stukje tomaat en een toefje peterselie.
- Geef er vers stokbrood bij.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer