Champignon met chorizo
Ingrediėnten:
- 20 grote champignons
- 1/4 rode paprika
- 50 gr. chorizo
- verse peterselie
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1/2 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels medium dry sherry
Bereiding:
- De oven voorverwarmen op 200°C of gasoven stand 4.
- De champignons schoonvegen en de steeltjes uit de hoedjes draaien.
- De paprika schoonmaken en wassen.
- De champignonsteeltjes, de paprika en de chorizo en de peterselie heel fijn hakken.
- In een kommetje de bouillonpoeder oplossen in 3 eetlepels heet water.
- In een koekenpan de olie verhitten.
- De chorizo ongeveer 2 minuten zachtjes laten bakken.
- De champignonsteeltjes en de paprika ca. 3 minuten laten meebakken, het vocht iets laten verdampen.
- De peterselie erdoor scheppen.
- De champignonhoedjes vullen met het chorizomengsel en bestrooien met paneermeel
- De bouillon en de sherry ertussen schenken.
- In het midden van de oven de champignonhoedjes in ca. 15 ą 20 minuten bruin en gaar bakken.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer