Kalfsmedaillon met Port
Ingrediënten:
- 400 gram varkenshaas
- 1 wortel
- 2 uien
- 2 dl port
- 1 liter heldere vleesbouillon
- laurierblaadje
- 15 blaadjes gelatine
- zout, peper
- tijm
Bereiding:
- Smelt wat boter in een braadpan.
- Snij de uien in niet te dunne schijven, evenals de wortel.
- Beleg de bodem van de pan met deze groenten.
- Laat deze even op het vuur sauteren.
- Leg dan daarop het vlees, zout en peper deze en voeg wat tijm en laurier toe.
- Braad met gesloten deksel 30 minuten in een oven van 200 graden C.
- Laat het vlees koud worden.
- Verhit de bouillon, week de gelatine in wat water en knijp hem uit.
- Los deze op in de bouillon.
- Voeg de port toe en laat afkoelen.
- Als het vlees afgekoeld is snijden we het in 8 medaillons.
- Haal deze twee keer in de gelei.
- Laat de rest van de gelei in een platte schaal stollen.
- Leg de medaillons op een schaal en omring ze met gehakte gelei, of steek figuurtjes uit de gelei en versier daarmee de schaal.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer