Bisschopwijn
Ingrediënten:
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 20 kruidnagels
- 2 kaneelstokjes van 5 cm elk
- 1 l vers gezette thee
- 1 l rode wijn (of rood druivesap)
- 200 g suiker
Bereiding:
- Boen de sinaasappel en citroen goed af onder de warme kraan
- Droog de vruchten en steek de kruidnagels erin
- Leg de vruchten met de kaneelstokjes in een hoge en goed sluitende pan
- Giet de thee en de wijn erbij
- Zet de afgesloten pan op een zeer zacht vuur en laat de wijn 3 uur trekken
- De wijn mag niet koken !
- Haal de vruchten en de kaneelstokjes met een schuimspaan uit de wijn
- Voeg de suiker toe en laat deze al roerende oplossen
- Schep de hete bisschopwijn in stevige glazen
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer