Cafee Mexicano
Ingrediënten:
- 2 l koud water
- 1/3 kop donkerbruine suiker
- 15 gr fijngehakte pure chocolade
- 2 hele kruidnagels
- 1 in tweeën gebroken stokje pijpkaneel
- 1 kop gemalen koffie
- 1 theelepel vanille
- 0,6 dl Brandy
- 8 eetlepel koffielikeur
Bereiding:
- Verhit het water, de bruine suiker, chocolade, kruidnagels en kaneel in een pan
- Breng aan de kook en zet dan het vuur laag
- Laat 15 minuten sudderen
- Roer er de koffie door
- Haal van het vuur, doe een deksel op de pan en laat 5 minuten staan
- Roer er de vanille door
- Zeef de koffie door 4 lagen kaasdoek
- Verhit de brandy, haal hem van het vuur, steek aan en giet hem over de koffie
- Giet de drank dan in kopjes
- Werk af met slagroom en 1 eetlepel likeur
- Serveer met een kaneelstokje
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer