Hot en spicy
Ingrediënten:
- 9 kaneelstokjes
- 8 kruidnagels
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 20 g donkere basterdsuiker
- 2 dl Hennesy cognac
- 6 dl sterke koffie
- 4 eetlepels sinaasappellikeur
- 1 1/4 dl slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- Mespunt gemalen kaneel
Bereiding:
- 1 Kaneelstokje, de kruidnagels, het sinaasappel- en citroensap, de sinaasappel- en citroenschil en de suiker verwarmen, 5 minuten zachtjes laten koken en 1 dl cognac toevoegen
- Flamberen met de andere helft van de cognac (afzuigkap uitzetten!!!! - 1 dl cognac verwarmen, aansteken en in de pan schenken)
- Terwijl de vlammen doven de koffie en de sinaasappellikeur erbij schenken
- De pan van het vuur nemen
- De slagroom stijfkloppen met de vanillesuiker en kaneel
- De koffie door een zeefje in de glazen schenken, garneren met de slagroom, bestuiven met kaneel en in elk glas een kaneelstokje steken
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer