Champignonsalade
Ingrediënten:
- 250 gr champignons
- 1 el olie
- zout
- 150 gr gekookte ham
- 1 uitje
- 2 el kruidenazijn
- 6 el olie
- 1/2 tl strooiaroma
- (ietsje suiker)
- mespunt cayennepeper
- 1 el peterselie
Bereiding:
- Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan en roerbak de champignons op hoog vuur 5 minuten.
- Strooi het zout erover en laat ze afkoelen.
- Snipper de ham en meng de snippers door de champignons.
- Meng het geraspte uitje met de azijn, olie, strooiaroma (eventueel suiker) en de cayennepeper totdat het lobbig wordt. Schenk de saus over het champignonmengsel en meng het goed door elkaar.
- Laat alle smaken een uurtje intrekken en strooi er voor het serveren de fijngehakte peterselie over.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer