Tabouleh
Ingrediënten:
- 1 kop couscous
- 2 koppen water
- 1 bos peterselie
- 1 bos verse munt
- 2 citroenen
- 1 komkommer
- 1 middelgrote rode en 1 gele/oranje paprika
- enkele lente-uitjes
- olijfolie
- peper
Bereiding:
- Giet de couscous in een schotel met deksel en breng het water aan de kook.
- Giet twee koppen water over de couscous, zet het deksel op de schaal en laat ongeveer 10 minuten intrekken.
- Maak dan de couscous los met een vork.
- Snij alle groenten in zeer fijne stukjes en hak veel peterselie en munt fijn.
- Hou enkele blaadjes munt opzij ter versiering.
- Meng nu alle versneden groenten en kruiden in de couscous.
- Pers de citroenen en giet het sap samen met enkele flinke eetlepels olijfolie door de sla.
- Draai enkele malen de pepermolen over de schotel.
- Mengen.
- Versier ten slotte met enkele muntblaadjes.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer