SALADE MET GORGONZOLA EN ROOMKAASBALLETJES
Ingrediënten:
- 25 g hazelnoten met vlies
- 4 takjes peterselie
- 75 g magor-kaas
- 75 g verse roomkaas
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout
- peper
- 2 halve perziken (blik) + 2 eetlepels vocht
- 2 eetlepels noteolie
- 1 eetlepel (sherry)azijn
- 100 g gemengde salade
Bereiding:
- Hak de hazelnoten en de peterselie fijn.
- Vorm van de magor 6 balletjes.
- Wentel de balletjes door de fijngehakte noten.
- Meng de roomkaas met het paprikapoeder, zout en peper en vorm er 6 balletjes van.
- Wentel ze door de peterselie.
- Snijd de perziken in dunne schijfjes.
- Klop het perzikvocht, de olie en de azijn tot een sausje en breng het op smaak met zout en peper.
- Verdeel de salade over 2 borden.
- Sprenkel het sausje erover en rangschik de perzik en de kaasballetjes op de salade.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer