Lauw-warme salade van asperges en truffelolie
Ingrediėnten:
- ½ zakje verse krieltjes in de schil (ą 500 g)
- zout
- 500 gram witte asperges
- 1 bakje verse haricots verts (150 gram)
- 10 sprietjes bieslook
- 100 gram old amsterdam-kaas (stukje)
- ½ eetlepel witte-wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie met truffelaroma (flesje)
- 1½ theelepel Franse mosterd
- peper
Bereiding:
- Krieltjes onder koud water schoonboenen.
- In pan met water en snufje zout krieltjes in +- 12 minuten beetgaar koken.
- Intussen asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden schillen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden.
- Asperges in lengte halveren en in stukjes van +- 4 cm snijden.
- Haricots verts schoonmaken en halveren.
- In pan met ruim kokend water en zout aspergestukjes en haricots verts in +- 3 minuten beetgaar koken.
- In vergiet laten uitlekken.
- Krieltjes afgieten, even laten uitdampen en halveren.
- Bieslook fijn knippen.
- Kaas in dunne plakken schaven.
- In kom azijn, olie en mosterd tot dressing kloppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Krieltjes, asperges, haricots verts en bieslook luchtig door dressing scheppen.
- Salade over vier borden verdelen.
- Garneren met plakjes kaas.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer