Salade van sinaasappel en brie
Ingrediënten:
- 4 sinaasappels
- 3 bosuitjes
- 1 zakje hazelnoten (65 gram)
- 150 gram brie
- 3½ eetlepel olijfolie (extra vierge)
- 1 eetlepel walnotenolie
- versgemalen peper
- 1 zakje gemengde eikenbladsla (100 gram)
Bereiding:
- Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees, hierbij 2 eetlepels sinaasappelsap opvangen.
- Met scherp mesje partjes sinaasappel tussen vliesjes uitsnijden.
- Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 1 cm snijden.
- Hazelnoten grof hakken.
- Brie in dunne plakjes snijden.
- In kommetje 3 eetlepels olie, walnotenolie, sinaasappelsap en bosui tot dressing kloppen.
- Op smaak brengen met peper.
- Sla over vier diepe borden verdelen.
- Brie erop leggen.
- In pan rest van olie zachtjes verwarmen.
- Sinaasappelpartjes enkele seconden om en om bakken.
- Partjes op salade leggen.
- Dressing erover sprenkelen.
- Garneren met hazelnoten.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer