Avocadosalade met pecannoten
Ingrediënten:
- 6 gedroogde tomaten op olie (potje)
- ½ bakje ongezouten pecannoten (80 gram)
- 1 zakje verse koriander (15 gram)
- ½ limoen
- 1 eetlepel grove mosterd
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
- gedroogde chilipeper uit molentje
- zout
- 2 rijpe avocado`s
Bereiding:
- Tomaatjes droogdeppen en in ragfijne reepjes snijden.
- Reepjes halveren.
- Pecannoten in grove stukken breken.
- Blaadjes koriander van takjes plukken.
- Limoen uitpersen.
- In schaal limoensap, mosterd en olie tot dressing kloppen.
- Chilipeper naar smaak erboven malen.
- Dressing op smaak brengen met zout.
- Avocado`s halveren en pit verwijderen.
- Schil in midden in lengte insnijden en eraf pellen.
- Avocadohelften in grove stukken breken.
- Stukken avocado met reepjes tomaat en korianderblaadjes door dressing scheppen.
- Salade over vier borden verdelen, pecannoten erover strooien en wat chilipeper erover malen.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer