Bonte hamsalade met kerriemayonaise
Ingrediënten:
- 150 gram gekookte ham
- 1 stuks mango
- 2 stuks kiwi
- 1 bosje radijs
- 100 gram gemarineerde fetablokjes
- 2 stuks bosuitjes
- 100 gram gemengde sla
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels koksroom
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 theelepels citroensap
- 1 theelepel kerrie
Bereiding:
- Snijd de ham in reepjes.
- Snijd de geschilde mango in plakjes van de pit.
- Snijd de geschilde kiwi`s in de lengte in parten.
- Snijd de radijsjes in plakjes.
- Laat de fetablokjes uitlekken.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Roer voor de saus de mayonaise, de room, de gembersiroop of de honing, het citroensap en de kerrie door elkaar en breng op smaak met wat zout.
- Verdeel de sla over een platte schaal.
- Verdeel daarover de ham, de mango, de kiwi, de radijs en de feta.
- Bestrooi met de bosui.
- Schep de kerriemayonaise in een schaaltje en serveer apart.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer