Salade met warme kippenlevertjes
Ingrediënten:
- 400 gram kippenlevertjes
- 7 eetlepels ma 2 theelepels grove mosterd
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 1 theelepel vloeibare honing
- zout
- versgemalen peper
- 1/4 krop fris,esla, in stukjes gescheurd
- 1/2 krop eikenbladsla, in stukjes gescheurd
- 50 gram veldsla
- 1 kropje little gemsla, in stukjes gescheurd
- 8 plakjes bacon
- 2 sjalotjes, in dunne partjes
- 125 gram kerstomaatjes, gehalveerd
Bereiding:
- Spoel de levertjes onder koud water schoon, verwijder de zeentjes met een scherp mesje en snij de levertjes in stukken.
- Dep ze droog met keukenpapier en leg ze tot gebruik afgedekt koel weg.
- Roer een dressing van 4 eetlepels olie, de mosterd, 2 eetlepels azijn en de honing en breng deze op smaak met zout en peper.
- Verdeel de 4 slasoorten over 4 borden en besprenkel ze met de helft van de dressing.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak de bacon hierin in 4 5 minuten knapperig.
- Neem de bacon uit de pan en laat deze op keukenpapier uitlekken.
- Voeg 2 eetlepels olie toe aan het bakvet en bak de sjalotjes en levertjes in +- 5 minuten op hoog vuur rondom bruin.
- Draai het vuur iets lager en laat de levertjes nog +- 10 minuten bakken onder af en toe omscheppen.
- Bak de laatste 3 minuten de kerstomaatjes mee.
- Schenk 2 eetlepels azijn in de pan en roer even door.
- Bestrooi de levertjes en sjalotjes met zout en peper en verdeel ze over de salade.
- Sprenkel de rest van de dressing erover en verkruimel de bacon erover.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer