Salade van groentekerriekoekjes met tofu
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 6 eetlepels bloem
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1/4 courgette, grofgeraspt
- 1/4 dunne winterpeen, grofgeraspt
- ½ schaaltje minimaïskolfjes, in plakjes á 125 gram
- 100 gram roerbaktofu pittig gekruid (bakje á 200 gram)
- 1 dl olie
- 1 zak veldsla (75 gram)
- ½ bakje taugé (a 125 g)
- 1 cup honing-mosterddressing á 100 gram
Bereiding:
- In grote kom eieren, bloem, kerriepoeder, knoflook en mespunt zout en peper tot glad, dik beslag roeren.
- Courgette, wortel, maïs en tofu door beslag roeren.
- In diepe koekenpan olie verhitten.
- Met behulp van 2 eetlepels telkens 3-4 bergjes beslag in hete olie scheppen.
- Koekjes in 2 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren.
- Op keukenpapier laten uitlekken.
- In schaal veldsla en taugé met dressing mengen.
- Sla over vier borden verdelen, groentekoekjes erop leggen en direct serveren.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer