Gemengde salade met lamsvlees en muntdressing
Ingrediënten:
- haricots verts 300 gram
- lamsboutlapje (+- 250 gram)
- 50 gram boter
- 50 gram pecorino (kaas geraspt)
- 1 zakje verse munt (15 gram)
- 50 gram pijnboompitten (geroosterd)
- 2 eetlepels frambozenazijn
- 1 dl olijfolie
- 3 bosuitjes
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1 zak rocket slamelange (75 gram)
Bereiding:
- Uiteinden van haricots verts snijden.
- In pan met ruim kokend water en zout haricots verts in 3 minuten beetgaar koken.
- In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
- Intussen lamsboutlapjes bestrooien met zout en peper.
- In pan helft van boter verhitten en vlees in 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken.
- Vlees in dunne plakjes snijden.
- In keukenmachine of met staafmixer muntblaadjes, pecorino, pijnboompitten, azijn en olie tot dikke, gladde dressing pureren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Bosuitjes schoonmaken en elk in 3 stukken snijden.
- In koekenpan rest van boter verhitten.
- Bosui in pan leggen, met poedersuiker bestrooien en 3 minuten zachtjes smoren tot suiker begint te karameliseren.
- Slamelange over vier grote borden verdelen.
- Haricots verts, bosui en lamsplakjes erop rangschikken.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer