Spinaziesalade met sliptong en sinaasappeldressing
Ingrediënten:
- 1 perssinaasappel
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel grove mosterd
- 8 eetlepels olijfolie
- bloem
- 4 sliptongen
- 1 zak panklare spinazie (300 gram)
- 1 zakje amandelschaafsel (45 gram)
Bereiding:
- Sinaasappel schoonboenen en helft van schil boven slakom raspen.
- Sinaasappel uitpersen en sap door rasp roeren.
- Knoflook, mosterd en 6 eetlepels olie toevoegen en geheel tot dressing kloppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Bloem op plat bord strooien.
- Sliptongen een voor een door bloem wentelen.
- In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren.
- Op bord laten afkoelen.
- In grote koekenpan rest van olie verhitten en sliptongen in +- 6 minuten goudbruin bakken.
- Vis uit pan nemen en fileren.
- Filets met zout en peper bestrooien en halveren.
- Spinazie en amandelschaafsel door dressing mengen.
- Spinaziesla over 4 borden verdelen en lauwwarme visrepen erop leggen.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer