BIETENSAUS
Ingrediënten:
- 250 g in kleine blokjes gesneden gekookte bietjes
- ca. 2½ dl bouillon
- 25 g bloem
- 3 dl zure room
- 1 eetlepel azijn
- zout
- peper
Bereiding:
- Doe de blokjes biet in een pan en voeg zoveel bouillon toe dat de groente net onder staat.
- Breng de bietjes aan de kook.
- Maak de bloem aan met wat water.
- Roer het bloemmengsel door het bietjesmengsel tot een gebonden geheel is ontstaan.
- Draai de hittebron laag en laat de saus ca.
- 10 minuten zachtjes koken tot de bietjes volkomen zacht zijn.
- Roer de zure room door de saus en laat alles door en door warm worden, maar niet meer koken.
- Maak de bietjessaus op smaak met de azijn en wat zout en peper.
- Geef de saus bij rund- en varkensvleesgerechten.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer