Cambridgesaus
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 4 ansjovisjes in olie
- 1 eetlepel kappertjes
- peterselie
- kervel
- dragon
- bieslook
- mosterd
- azijn
- 1,5 dl olie
- cayennepeper
Bereiding:
- Kook de eieren hard in 10 minuten.
- Laat ze afkoelen in koud water.
- Was kervel, dragon en bieslook.
- Droog ze en hak ze grof.
- Leg de eidooiers in een kom.
- Voeg de fijngestampte kappertjes toe, een eetlepel kervel, dragon en bieslook en een lepeltje mosterd.
- Voeg ook de gewassen ansjovisfilets toe.
- Wrijf alles zeer fijn met een stamper, totdat er een gladde, homogene massa ontstaat.
- Voeg dan langzaam olie toe als bij een mayonaise en meng er een lepel azijn bij.
- Doe er een beetje cayennepeper bij.
- Wrijf de saus door een zeef en klop ze nog even op.
- Was de peterselie, hak ze fijn en voeg een lepeltje peterselie aan de saus toe.
- De saus kunt U serveren bij koud vlees.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer