Choronsaus
Ingrediënten:
- 1 dl water
- 1 dl dragonazijn
- 7 peperkorrels
- 4 eidooiers
- 3 sjalotjes
- 1 blaadje laurier
- 300 gram boter
- 75 gram tomatenpuree
- zout, peper
- cayennepeper
- worcestersaus
Bereiding:
- Breng het water met de azijn aan de kook.
- Maak ondertussen de sjalotjes schoon en hak ze fijn.
- Kneus de peperkorrels.
- Voeg de sjalotjes, peper en laurier bij het vocht en laat het tot 1/3 reduceren.
- Zeef het vocht en laat het wat afkoelen.
- Voeg er dan de dooiers bij.
- Smelt de boter maar laat ze niet heet worden.
- Zet de pan met de eidooiers au bain marie.
- Klop de saus met de garde totdat de dooiers iets gaan binden.
- Voeg dan onder stevig kloppen langzaam de gesmolten boter toe.
- Er moet nu een dikke saus ontstaan, die de consistentie van een mayonaise heeft.
- Wees voorzichtig met het vuur, want iets te veel warmte doet de saus schiften.
- Roer er aan het eind de tomatenpuree door.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer