Mornay saus
Ingrediënten:
- 25 g boter
- 25 g bloem
- 3,5 dl warme melk
- 150 g belegen geraspte Goudse kaas
- 1 eierdooier
- 4 el slagroom
- 3/4 tl mosterd
- zout en peper
Bereiding:
- Maak een roux van de boter en de bloem en laat die 1 minuut zachtjes koken.
- Roer er scheut voor scheut de melk door en laat de saus af en toe roerend 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg de kaas toe en klop met een garde om er een gladde saus van te maken en neem de pan van het vuur.
- Roer de eierdooier, de slagroom en de mosterd door elkaar en roer er een scheut van de hete saus door.
- Roer dit mengsel door de saus in de pan en blijf op middelhoog vuur roeren of kloppen. Laat de saus niet te heet worden, want dan gaat hij schiften.
- Breng de saus op smaak met wat zout en peper.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer