Madeira saus
Ingrediënten:
- 15 gr. boter
- 2 el gesnipperde ui of sjalot
- 1 dikke plak fijngehakt ontbijtspek
- 1 el bloem
- 1½ tl tomatenpuree
- 1/8 l madeira
- enkele fijngehakte champignons
- tijm en peterselie
- 0,5 l bruine vleesbouillon
- zout en peper.
Bereiding:
- Verhit de boter in een steelpan en laat de ui of de sjalot en het spek op laag vuur kleuren, echter zonder te verbranden.
- Voeg de bloem toe en laat al roerend meekleuren.
- Voeg de tomatenpuree en de madeira toe en laat een paar minuten inkoken.
- Voeg de champignons en de kruiden toe en roer er de bouillon en wat zout en peper door.
- Breng de saus aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
- De saus zal iets inkoken.Doe de gezeefde saus terug in de pan en laat zonodig nog verder inkoken.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer