Gribichesaus
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 1/2 liter olie
- zout, peper
- theelepel mosterd
- 50 gram augurkjes
- 50 gram kappertjes
- peterselie
- kervel
- dragon
Bereiding:
- azijn
- Kook de eieren hard in 10 minuten.
- Spoel ze af onder de koude kraan.
- Hak de augurkjes fijn en pers er het overtollige vocht uit.
- Hak ook de kappertjes fijn.
- Was peterselie, kervel en dragon, droog ze en hak ze fijn.
- Maak in een kom de eidooiers fijn. Voeg er de mosterd bij, wat zout en peper en roer het tot een homogene massa.
- Meng er langzaam olie bij onder goed roeren.
- Schenk er een scheutje azijn bij
- Snij 3 eiwitten in blokjes en voeg deze bij de saus.
- Voeg er ook de augurkjes, kappertjes bij en een lepel peterselie, kervel en dragon.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer