Tiroolse saus
Ingrediënten:
- 1,5 dl witte wijn
- 1,5 dl azijn
- 10 peperkorrels
- 6 eidooiers
- 5 dl olie
- zout, peper
- cayennepeper
- 4 sjalotjes
- 1 blaadje laurier
- 1 blikje tomatenpuree
Bereiding:
- Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn.
- Kneus de peperkorrels.
- Doe sjalot, peper en laurierblad samen met wijn en azijn in een pannetje en kook het in voor 2/3 deel.
- Zeef het vocht door een doek
- Voeg twee eetlepels tomatenpuree bij het gezeefde vocht en 6 eidooiers.
- Klop het goed dooreen met de garde en voeg langzaam onder voortdurend kloppen, zoals bij een mayonaise, de olie toe.
- Controleer de saus op smaak en voeg wat cayennepeper toe.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer