Egg drop soep
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 4-6 peultjes
- 1 groene paprika, gehakt
- 1-4 tl gember (naar smaak)
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 teentje knoflook gehakt
- 1/2 ui, in kwart ringetjes
- 1 kopje van je favoriete noodels
- 1,2 l kippebouillon
- wat kipfilet eventueel gemarineerd in teriyaki en daarna gegrilld
- 1-2 tl bloem (om te verdikken)
- 1/2 kopje gebakken champignons of shi-takes
Bereiding:
- Verhit de bouillon, voeg knoflook, gember, peterselie en noodels toe.
- Aan de kook brengen, daarna lager zetten zodat het tegen de kook aan blijft.
- Met een pollepel in de bouillon roeren tot een spiraal ontstaat, vlug de eieren (natuurlijk gebroken) toevoegen en stoppen met roeren.
- De eieren zullen gaar worden en er ontstaan ei draden, voeg de gesneden groenten en kipfilet toe, zorg dat de groenten knapperig blijven. Wat van de bloem toevoegen zodat de soep wat bind.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer