Thaise kippensoep met bleekselderij en garnalen
Ingrediënten:
- 250 gram kipfilets
- 2 stengels bleekselderij
- 3 bosuitjes
- 1/2 klein rood pepertje
- 11/2 liter kippenbouillon (van tabletten)
- 100 gram gesneden witte kool
- 1 dl kokosmelk (uit blik)
- 150 gram Noorse garnalen
- 2 eetlepels vissaus (toko)
- peper
- zout
Bereiding:
- Snijd de kipfilets in blokjes, de bleekselderij in dunne boogjes en de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in flinterdunne ringetjes.
- Breng de bouillon aan de kook en kook de kipblokjes daarin in 5 minuten gaar.
- Voeg de bleekselderij, de kool en het pepertje toe en kook deze 3 minuten mee.
- Voeg de bosuitjes, de kokosmelk en de garnalen toe en laat de soep door en door warm worden.
- Breng op smaak met de vissaus en peper en zout.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer