Thaise kippesoep met kokosmelk en lente-ui
Ingrediënten:
- 4 dl kokosmelk (blik, toko)
- 6 dl kippebouillon (van tablet)
- 300 gram kipfilet, in reepjes
- 1/2 á 1 theelepel geraspte citroenschil
- zout
- peper
- 3 lente-uitjes, in dunne ringen
- 2 groene pepers, in dunne ringen
- 2 eetlepels Nam Pla (vissaus) of sojasaus
- 3 eetlepels korianderblaadjes
Bereiding:
- Kokosmelk met bouillon aan de kook brengen.
- Kipfilet en citroenrasp toevoegen en 15 minuten zachtjes laten koken tot kipgaar is.
- Soep met zout en peper op smaak brengen.
- Lente-ui en groene pepers erdoor roeren en 2 minuten meekoken.
- Nam Pla erdoor roeren en voor serveren korianderblaadjeserover strooien.
- Serveer de soep met korianderstengels.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer