Thaise kokossoep met quorn
Ingrediënten:
- 1 blikje kokosmelk (netto 400 ml)
- 3 dl kruidenbouillon
- 2 cm verse gemberwortel in dunne plakjes
- 2 rode Spaanse pepers, in ringetjes
- 1 stengel sereh, in stukken
- 1 prei, in dunne ringen
- 3 stengels paksoi
- 1 limoen, uitgeperst
- 1 theelepel Thaise rode currypasta
- 175 gram quorn stukjes
- 2 eetlepels roerbakolie
- 4 eetlepels korianderblaadjes
Bereiding:
- Breng in een pan de kokosmelk met de bouillon, sereh, gember en de helft van de peperringetjes aan de kook.
- Laat dit +- 5 minuten zachtjes koken.
- Snijd het groene paksoiblad in repen.
- Roer het limoensap met de currypasta, prei en paksoi door de soep en verwarm het geheel nog +- 3 minuten.
- Verhit de roerbakolie in een koekenpan en bak de Quorn stukjes al omscheppend knapperig bruin.
- Verwijder de gember en sereh uit de soep.
- Schep de soep in vier diepe borden en schep de gebakken Quorn stukjes in het midden.
- Strooi de koriander en peperringetjes erover.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer