Thaise soep met garnalen, kokos en mihoen
Ingrediënten:
- 4 gedroogde Chinese paddestoelen
- 1/2 liter kippenbouillon, ontvet (zie basisrecept pag. 00)
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel medium sherry
- 1 eetlepel vissaus (Nam Pla)
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- stukje gemberwortel van 2 cm, geschild, in plakjes
- 1 stengel sereh (toko)
- 2 groene pepertjes, zaadjes verwijderd, in ringetjes
- 50 gram bamboescheuten (blik), in lange reepjes
- 2 eetlepels kokosmelk (blik)
- 125 gram grote gekookte garnalen, gepeld
- 25 gram mihoen
- 1 eetlepel fijngesneden koriander
- 2 lente-uitjes
Bereiding:
- Paddestoelen in ruim warm water 20 minuten laten weken.
- Bouillonaan de kook brengen.
- Azijn, sherry en vissaus erdoor roeren.
- Knoflook, gember en sereh toevoegen.
- Paddestoelen uitknijpen, steeltjes eraf snijden en hoedjes in reepjes snijden.
- Paddestoelen en bamboe aan bouillon toevoegen, aan de kookbrengen en 10 minuten zachtjes laten koken.
- Kokosmelk erdoorroeren.
- Garnalen en mihoen 5 minuten in soep meewarmen.
- Wit van lente-uifijnsnijden, groen in lange reepjes snijden.
- Sereh verwijderen, bouillon in kommenscheppen, met wit van lente-ui en koriander bestrooien en met groen van lente-ui garneren.
- Lekker met mini-loempiaatjes.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer