Pinda-maïssoep
Ingrediënten:
- 10 gram boter of margarine
- 100 gram kipfilet, in blokjes
- 1 eetlepel olie
- 150 gram prei, in ringen
- 1 teentje knoflook
- 6 dl kippebouillon (van tablet)
- 1 blikje ma uitgelekt
- 100 gram pindakaas
- 1-2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
- zout
- peper
- fijngeknipte bieslook
- 50 geraspte kaas
Bereiding:
- In koekepan in boter blokjes kip in 5 á 10 minuten rondom goudbruin bakken.
- In soeppan in olie prei en uitgeperste knoflook +- 5 minuten zachtjes bakken.
- Bouillon toevoegen en langzaam aan de kook brengen.
- Ma pindakaas en ketjap erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- In kommen scheppen.
- Garneren met bieslook en geraspte kaas.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer