Pindasoep met rijst
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel bloem
- 1/2 pot pindakaas met stukjes noot
- 1/4 blik kokosmelk
- 1/2 liter water
- 2 blikjes gepelde tomaten
- 75 gram gare zilvervliesrijst
- 4 eetlepels seroendeng
Bereiding:
- De ui snipperen en in de olie goudgeel fruiten, de bloem erbij roeren en 1 minuut laten garen.
- De pindakaas eraan toevoegen, de kokosmelk en het water er in gedeelten bijroeren.
- Zachtjes laten pruttelen, de tomaten laten uitlekken en klein snijden, het vocht bij de soep roeren.
- Nog 5 minuten zachtjes laten koken, de tomaatstukjes en de rijst in de soep meewarmen en op smaak brengen met peper en zout.
- Royaal bestrooien met seroendeng.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer