Pittig gekruide garnalensoep
Ingrediënten:
- 500 á 1000 gram rauwe ongepelde garnalen
- 2 eetlepels sesamolie
- 1,8 liter kippebouillon (van tablet)
- 6 stengels citroengras (sereh), fijngesneden
- 1 eetlepel Tom Yam-pasta (zie recept)
- 8 verse limoenblaadjes (djeroek peroet)
- 4 á 6 kleine rode pepers
- 4 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel vissaus
- 1 theelepel suiker
- 1 blikje straw mushrooms (stro-champignons)
- 2 eetlepels korianderblaadjes
Bereiding:
- Garnalen pellen en zwarte darm verwijderen.
- Koppen en schalen bewaren.
- In wok olie verhitten en garnalen-afval roze bakken.
- In ruime pan bouillon met garnalen-afval, 1/3 deel van citroengras en Tom Yam-pasta aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken.
- Bouillon zeven.
- Opnieuw aan de kook brengen met rest van citroengras, limoenblad, rode pepers, citroensap, vissaus, suiker en champignons.
- Soep 5 minuten zachtjes laten koken.
- Garnalen 1-2 minuten meekoken.
- Garneren met korianderblaadjes.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer