Romige champignonsoep
Ingrediënten:
- 400 g champignons
- 4 el tarwebloem
- 60 g boter
- 1 L kippenbouillon
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2,5 dl room
- peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Pel de champignons voorzichtig met de hand.
- Hak de steeltjes en kapjes grof.
- Verhit boter in een grote pan, voeg knoflook en champignons toe en bak de champignons in 5 min. zacht.
- Voeg de bloem toe en roer 1 min.
- Voeg al roerende de bouillon toe en laat alles afgedekt 10 min. sudderen.
- 3 Pureer het mengsel in porties in een keukenmachine of blender.
- Doe het mengsel terug in de pan, voeg de room toe en verwarm de soep al roerende op een laag vuur.
- Voeg peper en zout naar smaak toe en dien op.
Deze pagina is gemaakt door Pascal Meijer